Nieuws

Flink lagere netto pensioenuitkering per 1 januari 2013 Gepubliceerd op: 14-01-2013 Gepensioneerden en andere pensioengerechtigden krijgen te maken met een flink lagere netto pensioenuitkering.

De verlaging per 1 januari 2013 kan in sommige gevallen oplopen tot meer dan 5%.

Deze lagere pensioenuitkering wordt vooral veroorzaakt door een belastingverhoging. De bruto pensioenuitkering is gelijk gebleven.

Gevolgen overheidsmaatregelen

Sinds 1 januari van dit jaar is het tarief van de loonheffing in de eerste loonbelastingschijf fors verhoogd met 3,9% naar 19,1%. Voor iemand met een maandelijkse bruto pensioenuitkering van 1500 euro, scheelt dit netto al snel zo 'n 65 euro per maand. Het nadelige effect neemt af naarmate gepensioneerden een lagere pensioenuitkering krijgen.  De AOW is per 1 januari 2013 wel iets verhoogd. Dit verzacht de pijn echter nauwelijks.

Vervelend

Wij betreuren de gang van zaken. Wij benadrukken dat de verlaging van de netto pensioenuitkeringen een heel vervelend gevolg is van overheidsmaatregelen, waar we helaas niets aan kunnen doen.
Alle gepensioneerden die een uitkering van ons krijgen, ontvangen eind januari hun pensioenspecificatie.

Disclaimer
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord