Nieuws

Onderzoek DNB naar beleggingswijze BPF Waterbouw afgerond Gepubliceerd op: 15-06-2016 Op 30 september 2015 hebben wij u via deze nieuwsrubriek als volgt geïnformeerd over het onderzoek dat De Nederlandsche Bank naar de beleggingsorganisatie uitvoerde bij het Bedrijfstakpensioenfonds.

In de pers is ook het één en ander geschreven over onderzoeken van De Nederlandsche Bank (DNB) bij het BPF Waterbouw.

Dit betreffen onderzoeken naar de beleggingen en naar de toekomst van het fonds.
In november/december 2014 heeft DNB een onderzoek gedaan naar de vastlegging van de procedures, taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot de beleggingen bij het BPF Waterbouw.

Begin 2013 was al vastgesteld door het bestuur dat een aantal zaken beter op papier moest komen te staan, maar als gevolg van de onzekerheid over het voortbestaan van het fonds was dit nog niet opgepakt. In de tussentijd zijn al een groot aantal procedures beschreven en zijn taken en verantwoordelijkheden vastgelegd. Eind september 2015 is aan DNB een Plan van Aanpak gepresenteerd waarin wordt beschreven wanneer de door DNB geconstateerde zaken zijn opgelost.

DNB heeft uitdrukkelijk niet aangegeven dat het door het fonds gevoerde beleggingsbeleid en de uitvoering daarvan te risicovol of niet juist zouden zijn.


Begin juni 2016 ontving het bestuur van DNB het bericht, dat het pensioenfonds op voldoende wijze opvolging heeft gegeven aan de bevindingen, die tijdens het onderzoek van DNB zijn vastgelegd.
Het bestuur is verheugd over deze positieve afloop van dit proces.

Disclaimer
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord